Orijentalna salata
Preljev:
Pita kruh prepreći u tosteru ili u pećnici na 230 stupnjeva oko 4 minute. Zatim narezati povrće, a prokulice skuhati i zatim preliti hladnom vodom te zatim ocijediti i presjeći na pola. Svo narezano povrće staviti u istu zdjelu i dodati im masline i mentu, a zatim sve dobro pomiješati. Pita kruh nakidati na manje komadiće te sa feta sirom dodati u salatu. Sjediniti sve sastojke za preljev i preliti ga po složenoj salati. Sve dobro pomiješati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 1 žličica mljenevog kima
- 1 crvena paprika
- 250 ml marniranih i ocjeđenih artičoka
- 3 zrele ralčice
- Crne masline
- menta
- 100 gr smrvljene fete
- pita kruh
- 250 prokulica
- Sok jednog limuna
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 režnja češnjaka