Keksići s čokoladom i kvinojom
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 120 g maslaca
- 1/3 šalice tamnog šećera (najbolji je melasa šećer)
- 1/4 šalice običnog šećera
- 1 veliko jaje
- 1 žlica vanili šećera
- 3/4 šalice brašna
- 3/4 šalice kuhane kvinoje
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 1/2 šalice komadića čokolade
Priprema:
Mikserom miješaj omekšali maslac i šećer dok ne postanu kremasti. Zatim umiješaj jaje i vaniliju, a na kraju dodaj sve suhe sastojke. Dok je smjesa dobro povezana ručno umiješaj komadiće čokolade. Smjesu stavi u hladnjak na pola sata da se stisne. Pećnicu zagrij na 190°C. Na kalup za pečenje stavi papir za pečenje i na njega oblikuj keksiće žlicom. trebala bi dobiti 10-12 keksića. Keksiće peci 12-14 minuta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa