Zelena pizza s pestom, avokadom, brokulom i baby špinatom
Sastojci:
- 3/4 šalice kvinoje namočene 6-8 sati
- 1/4 šalice vode
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice pesta od bosiljka
- 1/2 šalice narezane brokule
- 1 šaka baby špinata
- 1/2 avokada
- malo tanko rezanih tikvica
Priprema:
Kvinoju namoči tako da voda doseže centimetar iznad razine kvinoje, te je ostavi najmanje 6-8 sati ili preko noći. Isperi je i dodaj pola količine u blender zajedno s vodom, praškom za pecivo, soli i uljem. Miješaj u blenderu dok ne dobiješ kremastu smjesu koja nalikuje gustoj smjesi za palačinke. Dodaj joj drugu polovicu kvinoje i dobro promiješaj. Smjesu ulij u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, koji si prethodno namazala maslinovim uljem. Peci je 15 minuta na 220°C, okreni tijesto na drugu stranu i peci još 10 minuta. Na tijesto namaži pesto od bosiljka, poslaži tikvice, te peci još desetak minuta. Na pizzu dodaj špinat, narezani avokado i brokulu koja može ostati sirova a možeš je i vrlo kratko blanširati u vrućoj vodi.