Za prste polizati - recepti za savršeni roštilj

Ove godine isprobajte nešto drugačije

Za prste polizati - recepti za savršeni roštilj

Tikvice zapečene s parmezanom

Image


(za 4 porcije)

3 srednje tikvice
3 žlice maslaca, omekšanog
2 režnja češnjaka, protisnutog ili veoma sitno nasjeckanog
1/2 žličice soli
1 žlica svježeg peršina, nasjeckanog
1/2 šalice svježe naribanog Parmezana

Tikvice dobro operite, pa prerežite na pola i onda svaku od tih polovica prerežite na tri jednaka dijela po duljini (od svake tikvice morate imati 6 komada). Izmiješajte maslac, češnjak, peršin i sol u posudici, pa time namažite svaki komad tikvice. Stavite ih peći na roštilj, nakon nekoliko minuta tikvice okrenite i posipajte parmezanom te tako zapecite još oko 8 minuta (dok se sir ne otopi) pa skinite s roštilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
12/16