Savršen spoj karamele i čokolade: Isprobaj genijalnu Toffifee tortu

Torte i deserti po uzoru na omiljene čokoladice nisu ništa novo, a posljednja među njima je i Toffifee torta koja će te sigurno oduševiti

Savršen spoj karamele i čokolade: Isprobaj genijalnu Toffifee tortu
Foto: Unsplash
Tmurne jesenske dane ništa ne može toliko uljepšati koliko ukusni deserti, a danas ti donosimo recept za jedan takav. Riječ je, naime, o Toffifee torti, desertu kao stvorenom za ljubitelje lješnjaka, karamele i čokolade i za sve one koji obožavaju ovu čokoladicu, a za tortu će ti trebati nešto manje od sat vremena i svega nekoliko sastojaka. Ovaj desert kombinira čokoladu, lješnjake, karamelu i nezaobilazne Toffifee čokoladice kako bi stvorio idealan Toffifee okus, a sigurne smo da će oduševiti i tebe i sve tvoje ukućane. A evo i recepta.

Sastojci

120 g bijelog šećera
5 većih jaja
170 g brašna
0.5 žličice praška za pecivo
0.5 žličice soli
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
2 žlice kakaa u prahu
120 g krem sira
2 pakiranja Toffifee čokoladica
50 g prženih lješnjaka

Priprema

01.

Pripremi biskvit - odvoji žumanjke od bjelanjaka i od bjelanjaka napravi snijeg te dodaj malo soli. Žumanjke sa šećerom miksaj oko 5 minuta dok ne postanu kremasti i zatim dodaj u bjelanjke.

02.

U zdjelu s jajima dodaj brašno s praškom za pecivo i pažljivo umiješaj. Smjesu ulij u prethodno podmazan kalup za pečenje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici 18 minuta na 190 stupnjeva. Biskvit izvadi na rešetku i ostavi da se ohladi.

03.

Pripremi glazuru tako što ćeš izmiksati maslac, dodati šećer u prahu i kakao prah i sve to dobro promiješati. Zatim dodaj krem sir i sve skupa dobro izmiksaj.

04.

Nasjeckaj jedno pakiranje Toffifeea na sitne komadiće, pomiješaj s prženim lješnjacima i umiješaj u kremu, kojom ćeš zatim premazati biskvit. Drugo pakiranje Toffifeea stavi na tortu kao ukras i po želji prelij kupovnim preljevom od čokolade i karamele.

N.B.
17.10.2022.