Vrijeme Uskrsa: Tradicionalni recepti koje svi volimo

Okupljanje oko bogate uskršnje trpeze

Vrijeme Uskrsa: Tradicionalni recepti koje svi volimo

Uskršnji kuglof

Sastojci: 

4 jaja
200 g glatkog brašna
250 g maslac
100 g šećera
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice soli
150 g čokolade za kuhanje
125 ml mlijeka
1 vanilin šećer 
malo ruma po želji

Priprema:

U posudi pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i malo soli. Umutite šećer, maslac i vanilin šećer te dodajte jaja i brašno s praškom za pecivo. Na kraju dodajte mlijeko i malo ruma. U polovicu smjese dodajte otopljenu čokoladu.
Pećnicu zagrijte na 180°C i maslacem premažite kalup za kuglof. U kalup naizmjenično dodavajte bijelu i čokoladnu smjesu. Želite li postići izgled mramora, lagano promiješajte nožem. Pecite oko 30 minuta i poslužite hladno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
8/8