Uskrsno obilje na stolu - isprobajte ove recepte

Nakon strogog posta, Uskrs se obilježava bogatim doručkom i ručkom

Uskrsno obilje na stolu - isprobajte ove recepte

Pinca

Image



Sastojci:
1 kg brašna za dizana tijesta
2.5 dcl mlakog mlijeka
8 žumanjaka
200 g maslaca
200 g šećera
3 vanilin šećera
2 kore od limuna (ili naranče)
sol
0,10 dl ruma
80 g svježeg kvasca (dvije kockice)

Priprema:
Kvasac rastopite u 1.5 dcl mlijeka u koji ste dodali žlicu šećera, pa ga pokrivenog stavite na toplome da uzraste. U jednu posudu stavite brašno, a u drugoj posudi pomiješajte 1 dcl mlijeka, žumanjke, otopljeni maslac (mlaki), šećer,  vanilin šećer, sol, ribanu limunovu koricu i rum. Toj smjesi dodajte i kvasac te promiješajte. Zatim u sredini brašna napravite jamicu te u nju ulijte tekuću smjesu. Umijesite čvršće tijesto, dobro ga izradite, pa ga pokrivenog ostavite na toplom mjestu da se diže nekoliko sati.
Dignuto tijesto razdijelite na tri dijela i svaki oblikujte u okrugle oblike, sirnice. Pince stavite na papir za pečenje i pokrivene ostavite na toplome. Nakon sat ili dva, dobro dignute pince premažemo razmućenim jajetom, svakoj napravimo tri duboka reza, od sredine prema kraju, i posipamo krupnim šećerom. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici, na 180°C oko 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/12