Pregacha: Kruh punjen rolanom šunkom, pršutom, hrenom i jajima
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 5 tvrdo kuhanih jaja
- 400g rolane šunke
- 100g hrena
- 250ml vrhnja za kuhanje
- 200g pršuta
- 200g rolane šunke narežite na tanke šnite. Preostalih 200g sameljite (u sjeckalici ili blenderu) pa dodajte hren, vrhnje za kuhanje i jedno kuhano jaje. Još malo smiksajte da se sve poveže. Dobit ćete smjesu sličnu pašteti. -Kruh
- 300g brašna
- 2dcl toplog mlijeka
- Pola vrećice kvasca
- Žličica šećera
- Žličica soli
- 1 žlica kiselog vrhnja
- Žličica ulja
- Jaje za premazivanje
Priprema:
- Brašno uspi u posudu u kojoj ćeš mijesiti kruh i napravi rupu u sredini. U toplo mlijeko stavi žličicu šećera i kvasac pa ostavi da kvasac nadođe. Smjesu dodaj brašnu, kao i sol, kiselo vrhnje i ulje. Mijesi par minuta. Prekrij krpom i ostavi tijesto 20ak min na toplom.
- Kad je tijesto odstojalo, prebaci ga na površinu koju si posula brašnom. Razvi ga u pravokutnik debljine 1 cm.
- Na sredinu tijesta posloži cca 6 kriški pršuta, na pršut poslaži tanko rezanu šunku, pa premaži smjesom od hrena i šunke i posloži 4 kuhana jaja u niz. Kruh pažljivo zarolaj pa ga okreni. Neka ti rubovi budu dolje da se ne razdvoji prilikom pečenja a krajeve dobro zatvori kako ne bi curio nadjev. Kruh pokrij krpom i ostavi 10 minuta na toplom da odmori.
- Kruh premaži umućenim jajetom i peci 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.