Ukusno, obilno, pristupačno - Samo fino

Isprobale smo novi zagrebački restoran Samo fino, a ovo su naši dojmovi

Ili što se dogodi kada u pauzi za ručak nabasaš na riznicu odlične hrane

11.png

Pronaći dobro mjesto za gablec danas više nije toliko jednostavno. Ako uključimo neku od aplikacija dočekat će nas širok izbor svega i - ničega. Ako odlučimo sjesti negdje s kolegama ili prijateljima i pojesti ručak u miru, situacija je još gora, jer tada na jednom mjestu moramo zadovoljiti i nekoliko različitih ukusa. Dok bi jedna burger ili tortilju, druga bi grah ili neko drugo varivo. Naravno, ima restorana koji nude širok izbor jela, ali često su im cijene neprihvatljive za skoro svakodnevnu konzumaciju.

Tu dolazimo do naše sretne slučajnosti, ili - što se dogodi kada sa 6 cura iz ureda nabasaš na restoran po mjeri svakoga. U poslovnoj zgradi Auto Hrvatska d.d. na Heinzelovoj 70, smjestio se restoran Samo fino. U modernoj poslovnoj zgradi nalazi se i Peugeot, Allianz Hrvatska d.d. i PwC Hrvatska. Iako smo došle slučajno, slijedom poslovnih obveza i u potrazi za brzim rješenjem problema praznog želuca, kasnije smo saznale kako nam ovaj restoran uopće nije novost, već smo iz njega često naručivale dostavu. I tada nam je bio odličan, ali kada hranu dobijete serviranu na elegantnim tanjurima, od strane ljubaznog i spretnog osoblja, doživljaj je potpun.

Ponuda

Raznovrsna ponuda dnevnih tradicionalnih jela zaista izdvaja ovaj restoran od mase izvrsnih restorana koji jednostavno pretjeruju s cijenama i egzotičnim kombinacijama, i koji su nam opcija za dostavu možda jednom tjedno. Ponuda dnevnih jela nadmašila je naša očekivanja, naročito u usporedbi s ostalim poslovnim zgradama koje u svom kompleksu imaju restorane ovog tipa. U tjednoj gablec i alla carte ponudi su različiti specijaliteti azijske, meksičke i domaće kuhinje, hrana je ukusna, porcije izdašne, a cijena više nego prihvatljiva. Restoran je otvorenog tipa i moguć je najam sale kao i različite varijante cateringa. Veliki izbor pića posebno nas je iznenadio, a veoma je zanimljiva ponuda cijenjenih vina i ginova.

Isprobale smo nekoliko dnevnih jela od kojih možemo izdvojiti jedan od bolje pripremljenih grah variva s faširancima. Grah nije bio težak kako zna biti, a faširanci su jednostavno rečeno - slavlje za nepce.

Image

Nismo odoljele ni domaćoj goveđoj juhici koja je stvarno domaća, baš kao bakina, a uz juhu naravno najbolje paše nezaobilazno kuhano meso s povrćem i hrenom. Ništa nije prezačinjeno, sve je lagano, ali bogatog okusa, a koliko smo saznale - u kuhanju se ne koriste umjetni začini i aditivi.

Image
Image

Salata sa piletinom, tjestenina, meso u umaku s rižom, sve su to oni klasici za kojima često posežemo, samo su ovdje - nedvojbeno bolji. I to su upravo ona jela koja su most između "daj mi domaće" i "ja bi tortilju" tipova ljudi. Po nešto za svakoga, a jednako ukusno.

Image
Image
Image

Dolazimo i do tortilja naravno, odnosno mi smo probale chimichangu s piletinom i buritto. Za početak, porcije su dovoljne za dvije osobe. Hrskavo tijesto, bogato napunjeno savršeno začinjenim mesom i povrćem, 2 umaka. Sve kvačice na broju.

Image
Image

Za kraj - desert. Naručile smo tiramisu. Slika govori više od tisuću riječi, ali okus se teško može prenijeti u punom obujmu. Lagan, prozračan, sladak taman po mjeri. Jednom riječju - odličan.

Image

Samo fino - ime ili realnost?

Realnost, svakako realnost. Ali, imamo i nekoliko primjedbi, samo ne na ponudu hrane i pića. Interijer restorana nije u skladu s kvalitetom hrane i uslugom te modernim izgledom zgrade i firmama koje se ovdje nalaze. Interijer restorana odaje želju vlasnika da se gost osjeća ugodno, osoblje je i više nego profesionalno i uslužno. Čak smo zavirile i u kuhinju koja je jedan od najurednijih prostora u kojima smo u životu bile i očigledno je s koliko ljubavi se ovdje radi s hranom.

No, namještaj je dotrajao i klimav, a rekli su nam da se smije jesti i na terasi u prizemlju, ali tek od prije par dana. Na žalost, vjerujemo da to mnoge poslovnjake sprječava da za svoj sastanak izaberu ovaj restoran. Što je šteta. Jer kada govorimo o finoći, ime restorana je u potpunosti opravdano.

U svakom slučaju, restoran Samo fino ima više nego tople preporuke ako tražite idealno mjesto za ručak uz poslovni sastanak, pogotovo ako uspiju popraviti ovih nekoliko malih zamjerki. Do tada će vjerujemo, dosta ljudi jednostavno izabrati dostavu.