Ukusni recepti s tikvicama

Sezona je tikvica

Ukusni recepti s tikvicama

Zapečeni krumpir s tikvicama

Sastojci

250 g kuhanog krumpira, narezanog na ploške    
250 g tikvica, narezanih na ploške
2 zgnječena režnja češnjaka
250 ml vrhnja    Svježe mljevena morska sol i crni papar
15 - 30 ml (1 - 2 jušne žlice) nasjeckanog svježeg tarkanja
50 g naribanog vegetarijanskog ementala
Komadić maslaca

Priprema

1. Ploške krumpira i tikvica složite u namazanu posudu za nabujak tako da se preklapaju.
2. U zdjeli pomiješajte zgnječeni češnjak s vrhnjem. Začinite solju i paprom prema ukusu.
3. Umiješajte nasjeckani tarkanj, a zatim time zalijte povrće.
4. Pospite naribanim sirom i razmrvljenim maslacem.
5 .Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C /plinska pećnica na 7/ oko 20 - 25 minuta, dok se ne skuha i dobije zlatnosmedu boju.
Poslužite vruće.
Prijedlog za serviranje
Poslužite uz hrskavu zelenu salatu i francuski kruh ili lepinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Izvor: Vegetarijanska kuhinja
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/

4/10