Musaka sa krumpirom i mljevenim mesom
Sastojci za 4 osobe:
ulje
1 kg krumpira, narezan na ploške
1 luk, sitno nasjeckan
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
500 g mljevenog mesa (janjetine ili govedine)
1 manja zelena paprika, sitno narezana
1 manja crvena paprika, sitno narezana
200 ml umaka od rajčice
sol
kumin
papar
cimet
peršin
200 ml mlijeka
2 jaja, zamućena
Priprema jela:
1. U većoj tavi zagrijte malo ulja. Pržite krumpir 3 minute sa svake strane, ako je potrebno u više navrata ako vam sav krumpir ne stane u tavu.
2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
3. U tavu dodajte još malo ulja po potrebi. Dodajte luk, češnjak i mljeveno meso. Pržite 3-4 minute.
4. U tavu dodajte paprike, umak od rajčice, sol, kumin, papar, cimet i peršin te držite na vatri 10 minuta.
5. Namastite vatrostalnu posudu ze pećnicu te ravnomjerno rasporedite pola krumpira. Na krumpir dodajte meso te prekrijte sa preostalim krumpirom.
6. U zdjelici pomiješajte mlijeko i jaja te prelijte preko krumpira.
7. Pecite u pećnici 30 minuta.