Ukusni i neodoljivi: Imamo jednostavan recept za čupavce

Čupavci su jedan od najvećih klasika među slasticama koje svi vole, a mi smo pronašle jednostavan recept

Ukusni i neodoljivi: Imamo jednostavan recept za čupavce
Foto: Pexels
Nijedan blagdan ili posebna prilika ne može proći bez najvećeg klasika među kolačima - čupavaca. Čupavci ili "lamingtons" australski su kolač napravljen od biskvita umočenog u čokoladni preljev i uvaljanog u mrvice kokosa. Karakteristične i sočne teksture, ovi su kolači omiljeni među slasticama, a najbolja stvar je da ih uopće nije komplicirano napraviti. Mi smo pronašle jedan recept koji će ti to i dokazati.

Sastojci

125 g maslaca
130 g šećera
0.5 žličice ekstrakta vanilije
3 veća jaja
230 g brašna
120 ml mlijeka
400 g mrvica kokosa
100 g čokolade za kuhanje (za preljev)
50 ml mlijeka (za preljev)
250 g maslaca (za preljev)

Priprema

01.

Zagrij pećnicu na 180°C i namasti posudu za pečenje ili ju obloži papirom za pečenje. Mikserom istuci maslac te dodaj šećer i ekstrakt vanilije i dobro promiješaj. Dodaj jaja, jedno po jedno, dobro miješajući nakon svakog dodavanja.

02.

Pola brašna dodaj u smjesu s maslacem i promiješaj da se sjedini. Dodaj pola mlijeka i promiješaj, a zatim ponovi postupak s preostalim brašnom i mlijekom.

03.

Smjesu ulij u lim za pečenje i peci 30 minuta. Izvadi iz pećnice, pokrij čistom kuhinjskom krpom i pričekaj da se ohladi.

04.

Za preljev, otopi čokoladu za kuhanje, dodaj mlijeko i maslac i miješaj dok ne dobiješ glatki preljev. Biskvit nareži na 15 jednakih dijelova, svaki od njih umoči u preljev, a zatim posipaj mrvicama od kokosa.

N.B.
3.10.2021.