Čupavci su jedan od najvećih klasika među slasticama koje svi vole, a mi smo pronašle jednostavan recept
Ukusni i neodoljivi: Imamo jednostavan recept za čupavce
Broj osoba15 osoba
Vrijeme pripreme120 min
Nijedan blagdan ili posebna prilika ne može proći bez najvećeg klasika među kolačima - čupavaca. Čupavci ili "lamingtons" australski su kolač napravljen od biskvita umočenog u čokoladni preljev i uvaljanog u mrvice kokosa. Karakteristične i sočne teksture, ovi su kolači omiljeni među slasticama, a najbolja stvar je da ih uopće nije komplicirano napraviti. Mi smo pronašle jedan recept koji će ti to i dokazati.
Sastojci
125 g maslaca
130 g šećera
0.5 žličice ekstrakta vanilije
3 veća jaja
230 g brašna
120 ml mlijeka
400 g mrvica kokosa
100 g čokolade za kuhanje (za preljev)
50 ml mlijeka (za preljev)
250 g maslaca (za preljev)
Priprema
01.
Zagrij pećnicu na 180°C i namasti posudu za pečenje ili ju obloži papirom za pečenje. Mikserom istuci maslac te dodaj šećer i ekstrakt vanilije i dobro promiješaj. Dodaj jaja, jedno po jedno, dobro miješajući nakon svakog dodavanja.
02.
Pola brašna dodaj u smjesu s maslacem i promiješaj da se sjedini. Dodaj pola mlijeka i promiješaj, a zatim ponovi postupak s preostalim brašnom i mlijekom.
03.
Smjesu ulij u lim za pečenje i peci 30 minuta. Izvadi iz pećnice, pokrij čistom kuhinjskom krpom i pričekaj da se ohladi.
04.
Za preljev, otopi čokoladu za kuhanje, dodaj mlijeko i maslac i miješaj dok ne dobiješ glatki preljev. Biskvit nareži na 15 jednakih dijelova, svaki od njih umoči u preljev, a zatim posipaj mrvicama od kokosa.
Izdavačhttps://www.taste.com.au/recipes/lamingtons-2/1e80f6e8-a459-4b79-814b-cfeda0cf3116