Juha od bijelog graha i limuna
Postupak:
1. Jednu konzervu graha stavi u blender, dodaj 250 mL vode i dobro izblendaj.
2. U duboki lonac stavi ulje, na njemu poprži nasjeckani luk i mrkve.
3. Nakon nekoliko minuta dodaj nasjeckani češnjak, slanutak, ružmarin, papar, sol i drugu konzervu graha. Sve skupa peci par minuta.
4. Dodaj preostalu vodu, izblendani grah i nasjeckanu raštiku te kuhaj na laganoj vatri oko 20-ak minuta, prekrij poklopcem.
5. Na kraju pažljivo umješaj parmezan i koricu limuna te posluži toplo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potrebno ti je:
- 2 male konzerve bijelog graha
- 1 L vode
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 2 mrkve
- 4 češnja češnjaka
- 1 konzerva slanutka
- 3 žličice svježeg ružmarina
- 1 vezica raštike
- 1 limun
- 1/3 šalice naribanog parmezana
- Papar
- Sol