Okus mediterana

Svjetski je dan humusa, omiljenog zdravog namaza. Imamo tri fina recepta

13. svibanj je poznat i kao Međunarodni dan humusa, omiljenog mediteranskog namaza porijeklom iz Libanona i Izraela. Kako bi ga i ti dostojno proslavila, donosimo ti tri jako fina recepta u kojima je humus glavna zvijezda jela.

profimedia-0528656959.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Čokoladni humus

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica nekuhanog slanutka
  • 2/3 šalice bademovog mlijeka (s okusom vanilije će biti još bolji)
  • 3 žlice kakao praha
  • 1/2 šalice kikiriki maslaca
  • 3 žlice agava sirupa
  • 1/2 žličice vanilije
  • Prstohvat himalajske soli

Priprema:

Preko noći ostavi slanutak da se namače u vodi, a sljedećeg dana ga isperi i ocijedi. U lonac dodaj tri šalice vode i pričekaj da zakuha pa dodaj slanutak i kuhaj oko sat vremena, dok ne postane mekan. Ocijedi ga i ostavi da se hladi. U blender ubaci sve sastojke i miksaj dok ne dobiješ lijepu glatku teksturu. Ako želiš humus koji teksturom podsjeća na puding ili mousse, kuhani slanutak očisti od opne prije blendanja.

4/4