Okus mediterana

Svjetski je dan humusa, omiljenog zdravog namaza. Imamo tri fina recepta

13. svibanj je poznat i kao Međunarodni dan humusa, omiljenog mediteranskog namaza porijeklom iz Libanona i Izraela. Kako bi ga i ti dostojno proslavila, donosimo ti tri jako fina recepta u kojima je humus glavna zvijezda jela.

profimedia-0528656959.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Tjestenina s humusom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g humusa
  • 1/2 -1 šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala
  • svježe povrće po izboru (paprika, mladi luk, svježi chili, sušena rajčica)
  • sol, papar
  • feta sir

Priprema:

Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Odvoji 1 šalicu vode iz lonca u kojoj se kuhala tjestenina. Pomiješaj humus s vodom od tjestenine — uvijek prvo s malo vode, a zatim dodaj još dok ne dobiješ željenu konzistenciju. Po potrebi u umak dodaj malo soli ili limunovog soka. Pomiješaj tjesteninu s umakom i dodaj sirovo povrće. Posluži sa svježim paprom i feta sirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/4