Brzo i fino

Tri odlične ideje kako iskoristiti kore za savijače

Kore za savijače su pristupačna namirnica koju možemo upotrijebiti za pripremu slatkih i slanih jela

profimedia-0070740791.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Pita sa šljivama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 kg šljiva
7 kora za savijače
3 žlice šećera
3 žlice maslaca
3 žlice griza
Suncokretovo ulje
Cimet
Muškatni oraščić

Šljive dobro operi, očisti od koštica i nareži na četvrtine. U loncu otopi maslac i dodaj narezane šljive, šećer, cimet i muškatni oraščić. Kuhaj oko 10-ak minuta dok šljive ne puste sok i zatim u smjesu dodaj griz. Kore za savijaču raširi na radnu površinu. Uzmi jednu koru, premaži ju uljem i na nju stavi drugu koru. Rasporedi šljive po kori i zamotaj ih. Ponovi s ostalim korama. Posudu za pečenje namaži uljem i u nju poslaži sve tri savijače. Premaži ih uljem i prekrij jednom korom. Peci oko 15 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih, zatim ukloni koru s vrha i zapeci još 10-ak minuta dok savijače ne porumene. Savijače ostavi da se ohlade i prije posluživanja posipaj šećerom u prahu.

3/4