Brza gibanica
1 pakiranje kora za savijače
500 g svježeg sira
0,5 Šalice mineralne vode
1 vrhnje
3 jaja
Sol
Ulje
Pećnicu najprije zagrij na 200 stupnjeva Celzijevih. Odvoji dvije kore za savijaču, a ostale nakidaj ili nasjeckaj na manje komade. U posudi pomiješaj sir, jaja, vrhnje, mineralnu vodu i sol te umiješaj nasjeckane kore. Po želji u smjesu možeš dodati začine poput usitnjenog ružmarina ili bosiljka. Sve skupa dobro promiješaj kako bi dobila ravnomjernu smjesu. Posudu za pečenje premaži s malo ulja te u nju stavi jednu koru za savijače. Zatim koru premaži s malo ulja i prekrij su još jednom korom. Na koru istresi smjesu koju si ranije pripremila te ju ravnomjerno rasporedi. Gibanicu peci oko 35 minuta, odnosno dok ne poprimi zlatno žutu boju. Posluži ju uz čašu jogurta.