Pita od patlidžana
Sastojci
2 velika patlidžana (500 g)
8 jušnih žlica maslinovog ulja
sol
svježe mljeveni papar
100 g makarona
300 g kobasice
2 velike rajčice (400 g), oguljene
sušeni origano
500 g ocijeđenih rajčica iz limenke
125 g mozzarelle
40 g maslaca
Priprema
Očistite patlidžane, operite ih i narežite na ploške. Zagrijte malo maslinovog ulja, pržite patlidžane i stavite ih na papirnati kuhinjski ubrus da se ocijede. Pospite ih solju i paprom. Makarone kuhajte u posoljenoj vodi, u skladu s uputama na pakovanju, a kad se skuhaju, ocijedite ih na
cjedilu. Kobasicu pirjajte u tavi, drobeći je vilicom. Rajčice narežite na ploške. Sloj ploški patlidžana složite na namazani kalup za pite, a zatim dodajte slojeve kuhanih makarona, ploški rajčica i kobasicu. Pokrijte preostalim ploškama patlidžana. Ocijeđene rajčice raširite odozgo i pospite začinskim biljem. Mozzarellu narežite na ploške i složite preko pite, pospite komadićima maslaca i stavite u pećnicu.
Izvor: Sir
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb