Tri jednostavna recepta za novi tjedan

Piletina u umaku od paprike, pita od patlidžana i crumble sa šljivama

Tri jednostavna recepta za novi tjedan

Pita od patlidžana

Sastojci

2 velika patlidžana (500 g)
8 jušnih žlica maslinovog ulja
sol
svježe mljeveni papar
100 g makarona

300 g kobasice
2 velike rajčice (400 g), oguljene
sušeni origano
500 g ocijeđenih rajčica iz limenke
125 g mozzarelle
40 g maslaca

Priprema

Očistite patlidžane, operite ih i narežite na ploške. Zagrijte malo maslinovog ulja, pržite patlidžane i stavite ih na papirnati kuhinjski ubrus da se ocijede. Pospite ih solju i paprom. Makarone kuhajte u posoljenoj vodi, u skladu s uputama na pakovanju, a kad se skuhaju, ocijedite ih na
cjedilu. Kobasicu pirjajte u tavi, drobeći je vilicom. Rajčice narežite na ploške. Sloj ploški patlidžana složite na namazani kalup za pite, a zatim dodajte slojeve  kuhanih makarona, ploški  rajčica i kobasicu. Pokrijte preostalim  ploškama patlidžana. Ocijeđene rajčice raširite odozgo i pospite začinskim biljem. Mozzarellu narežite na ploške i složite preko pite, pospite komadićima maslaca i stavite u pećnicu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

                                                                                                                                                                                                                       Izvor: Sir
                                                                                                                                                                           Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb

http://www.veble.hr/

3/4