Sezona je borovnica pa je to odlična prilika da isprobaš ovaj ukusni kolač
Topi se u ustima: Kremasta torta sa sirom i borovnicama
Sastojci
Priprema
Upali pećnicu na 180 stupnjeva, a okrugli pladanj za tortu premaži maslacem ili obloži papirom za pečenje.
U veliku zdjelu dodaj brašno, smeđi šećer i promiješaj. Zatim dodaj i jaja, omekšali maslac, mlijeko i ekstrakt vanilije te sve dobro promiješaj. Možeš koristiti i mikser.
Prebaci smjesu za tijesto u pripremljeni kalup za torte.
Zatim u drugoj zdjeli kratko izmiksaj kremasti sir i mljeveni šećer te žlicom rasporedi smjesu po površini tijesta. Na kraju po smjesi ravnomjerno raspodjeli i borovnice.
Stavi u prethodno zagrijanu pećnicu i peci oko sat vremena. Čačkalicom možeš provjeriti kada je kolač pečen. Ako izađe suha, kolač je gotov.
Nakon pečenja, ostavi kolač da se hladi oko pola sata. Nakon toga ga izvadi iz kalupa i posipaj šećerom u prahu prije posluživanja.
Savjet
Borovnice možeš zamijeniti i drugim sezonskim bobičastim voćem poput malina ili kupina