U zdjeli najprije izmiksaj maslac sa smeđim šećerom. Miksaj dok smjesa ne postane kremasta. Dodaj jaje i ekstrakt vanilije pa još malo miksaj.
Tijekom prohladnih jesenskih dana ne postoji ništa ljepše nego ušuškati se u topli dom uz pucketanje vatre i miris svježe pečenih kolačića. Recepata za fine kekse uistinu je mnogo, a mi ti danas donosimo jedan poseban. Ovo je zapravo malo drugačija verzija klasičnih američkih keksa s komadićima čokolade, uz dodatak aromatičnih začina, poput cimeta i đumbira, koji su tipični za jesenske dane. U ovom receptu koristi se bijela čokolada, no ako želiš možeš je zamijeniti i tamnom ili običnom mliječnom čokoladom. Brzo su gotovi, a jako su ukusni i tope su ustima.
Sastojci
125 grama maslaca
175 grama tamnog smeđeg šećera
1 veliko jaje
1 žličica ekstrakta vanilije
280 grama brašna
1.5 žličica đumbira u prahu
0.5 žličice cimeta
0.5 žličice muškatnog oraščića
1.5 žličica praška za pecivo
0.5 žličice sode bikarbone
1 prstohvat soli
300 grama bijele čokolade
Priprema
01.
02.
Nakon toga u smjesu dodaj suhe sastojke – brašno, začine, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Miksaj nekoliko minuta dok se ne formira tijesto.
03.
Na kraju u smjesu dodaj sjeckanu bijelu čokoladu i dobro promiješaj.
04.
Pripremi lim za pečenje i obloži ga papirom za pečenje. Žlicom vadi smjesu i oblikuj malo veće kuglice.
05.
Ostavi kekse da stoje u hladnjaku oko 30 minuta. Dok se keksi hlade, upali pećnicu na 180 stupnjeva.
06.
Izvadi kekse iz hladnjaka i stavi ih u pećnicu. Peci ih oko 14 minuta odnosno dok lagano ne porumene.
07.
Prije posluživanja, ostavi da se keksi hlade barem pola sata i uživaj u neodoljivom okusu!
Savjet
Bijelu čokoladu u receptu možeš zamijeniti tamnom ili običnom mliječnom čokoladom
Izdavačhttps://www.janespatisserie.com/2020/11/21/gingerbread-nyc-cookies/