Tiramisu s jagodama savršeni je desert bez pečenja, u ovoj ljetnoj verziji bez kave, alkohola i sirovih jaja u kojoj baš svi mogu uživati
Sastojci
Priprema
U zdjeli pomiješaj mascarpone sir, vrhnje za šlag, šećer i ekstrakt vanilije. Tuci električnim mikserom do 2 minute dok smjesa ne postane glatka i zgusnuta.
U maloj zdjelici pomiješaj džem od jagoda, limunov sok i vodu (ili rum ako koristiš). Miješaj vilicom dok se sve ne sjedini. Umoči piškote u smjesu te ih posloži u jedan sloj, na dno posude za pečenje veličine 20x20 ili slične.
Polovicu smjese od mascarponea rasporedi po piškotama i zatim stavi sloj narezanih jagoda.
Ponovi sve s preostalim piškotama, smjesom mascarponea i narezanim jagodama.
Pokrij prozirnom folijom i rashladi najmanje 8 sati ili preko noći.
Savjet
Ako ipak želiš koristiti rum i napraviti ovaj 'lažni' tiramisu 'desertom za odrasle', jednostavno koristi istu količinu ruma umjesto vode