Tikvice kao zamjena za tjesteninu: Odbaci ugljikohidrate s ova tri odlična recepta

Tjestenina je mnogima omiljena hrana, no razne pašte, kruhovi i peciva mogu teško pasti na želudac, a uz to su i kalorični. Srećom, možeš ih zamijeniti mnogo zdravijom povrtnom alternativom - tikvicama

Tikvice kao zamjena za tjesteninu: Odbaci ugljikohidrate s ova tri odlična recepta

Lazanje od tikvica

Priprema:

Prvo meso preprži na luku i češnjaku koji si sitno nasjeckala te začini paprom i soli. Nakon što meso poprimi boju, u zdjelu dodaj pasiranu rajčicu, svježu nasjeckanu rajčicu, origano i bosiljak po želji. Neka se meso krčka oko 20 minuta, a za to vrijeme uključi pećnicu da se grije na 180 stupnjeva. Tikvice nareži na tanke, široke trake, posoli ih i ostavi da odstoje par minuta. Zatim pomoću papirnatih ručnika iz njih upij suvišnu tekućinu, pa ih premaži smjesom od jaja i parmezana. Stavi meso na tako složene tikvice i po njima zatim stavi još i mozzarellu. Ponavljaj postupak sve dok ti ne ponestane sastojaka. Zapeci u pećnici s aluminijskom folijom 40 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Sastojci:

  • 500 grama mljevene puretine, piletine, govedine ili miješanog mesa
  • 2 veće tikvice
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 100 mililitara pasirane rajčice
  • jedna svježa rajčica
  • 20 dekagrama mozzarelle
  • šaka naribanog parmezana
  • jedno jaje
  • sol i papar
  • sušeni, mljeveni origano
  • sušeni, mljeveni bosiljak
4/4