Lazanje od tikvica
Priprema:
Prvo meso preprži na luku i češnjaku koji si sitno nasjeckala te začini paprom i soli. Nakon što meso poprimi boju, u zdjelu dodaj pasiranu rajčicu, svježu nasjeckanu rajčicu, origano i bosiljak po želji. Neka se meso krčka oko 20 minuta, a za to vrijeme uključi pećnicu da se grije na 180 stupnjeva. Tikvice nareži na tanke, široke trake, posoli ih i ostavi da odstoje par minuta. Zatim pomoću papirnatih ručnika iz njih upij suvišnu tekućinu, pa ih premaži smjesom od jaja i parmezana. Stavi meso na tako složene tikvice i po njima zatim stavi još i mozzarellu. Ponavljaj postupak sve dok ti ne ponestane sastojaka. Zapeci u pećnici s aluminijskom folijom 40 minuta.
Sastojci:
- 500 grama mljevene puretine, piletine, govedine ili miješanog mesa
- 2 veće tikvice
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 100 mililitara pasirane rajčice
- jedna svježa rajčica
- 20 dekagrama mozzarelle
- šaka naribanog parmezana
- jedno jaje
- sol i papar
- sušeni, mljeveni origano
- sušeni, mljeveni bosiljak