Ukusni keksi od zobene kaše
Sastojci
1 šalica brašna (2.5 dcl)
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
1/2 žličice cimeta
1/3 šalice smeđeg šećera ili stavite onoliko stevije koliko želite slatko
1/3 šalice kokosovog ulja, rastopljenog
1 jaje
2 (već pripremljene) Dr. Oetker kaše (korištena je jabuka i cimet)
po želji dodajte sjeckane orahe ili lješnjake
Priprema
Pomiješajte te prosijte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Umutite jaje, ulje, cimet, sol i šećer (ili steviju), dodajte i već pripremljenu kašu. U mokru smjesu umiješajte suhu smjesu i dobro umijesite. Oblikujte kekse - ili ih žlicom stavite na lim za pečenje s dosta prostora između. Pecite na 190 stupnjeva 12-15 minuta (ne moraju porumeniti kao ovi na fotki, meni su se naprosto malo prepekli ovog puta - valjda zato jer sam ih htjela pofotkati).