Ako si mislila da je priroda krastavce stvorila samo za salatu koju jedeš uz roštilj, grdno se varaš. Ovo ljetno povrće ima bezbroj lica. Možeš ga iskoristiti u različitim jelima i pićima, ali i u kozmetičke svrhe. Kolutovi svježeg i ohlađenog krastavca provjereni su recept za uklanjaje podočnjaka, a sve je češće ovaj rođak tikvice neizostavni sastojak hidratacijskih krema, maski za lice, losiona za tijelo, šampona za kosu, a odličan je i za ublažavanje opeklina od sunca.
Krastavci obiluju vlaknima, vitaminima A, C i K, magnezijem, kalijem, manganom, željezom i kalcijem. Sadrže 96 posto vode i samo 45 kalorija, što ih čini savršenom dijetnom i ljetnom namirnicom.
Upravo zato, svježi krastavci idealan su glavni sastojak za smoothie, salatu, juhu, sendvič ili jednostavno kao međuobrok. U nastavku ćemo ti dati nekoliko odličnih ideja kako da ove sezone iskoristiš krastavce na najbolji mogući način.