
Od jaja do krumpirića: 6 namirnica koje možeš pripremiti i u mikrovalnoj pećnici

Otkad je imaš u domu mikrovalnu vjerojatno koristiš za podgrijavanje jela ili pečenje kokica. Tako si olakšaš posao jer nema prljanja radne površine ili paljenja ploče za kuhanje. Jednostavno okreneš ili pritisneš gumb i jelo je zagrijano. No, izgleda da podcjenjujemo ovaj mali kućanski uređaj.
Neki autori kuharica za
Evo o kojim se namirnicama radi. Neke od njih su idealne za brzinski doručak.
Jaja
Teško da si ikad jaja stavila u mikrovalnu, no autorica knjige
I ne samo to – kuharica Tara Ippolito dodala je da mikrovalnu koristi i za pripremu kajgane, i to vrlo jednostavno
Francuski tost
Jaja nisu jedina namirnica koje volimo za doručak, a mogu se brzo pripremiti u mikrovalnoj. Ippolito kaže da se francuski tost vrlo lako priprema, i to tako da narežeš kruh, staviš kriške u posudu primjerenu mikrovalnoj, dodaš sastojke po želji i 'okreneš' mikrovalnu na dvije do pet minuta. Kao najveća prednost izdvaja se i manje čišćenja.
Pečeni krumpir
Autorica kuharica Ally Lazare kaže da se i krumpir može pripremati u mikrovalnoj. Radije bira mikrovalnu nego štednjak čime si, tvrdi, skraćuje pripremu i proces čišćenja.
Prženi luk
Prema Levin, i luk se može 'ispržiti' u mikrovalnoj
Začini
Možda se pitaš tko bi grijao začine, no stavljanjem suhih začina u mikrovalnu izdvajaš srž začina. Time bi arome mogle biti oštrije što može doprinijeti aromatičnosti tvog jela.

Pametnije s vodom: 10 jednostavnih načina kako uštedjeti vodu u svom domu

Najbolje frizure za tanku kosu: Kako postići volumen bez oštećenja

Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima
