Veganske rolice s cimetom
Sastojci za punjenje:Sastojci za nadjev:
Postupak:
1. Kako bi napravila tijesto, u mlijeko dodaj jabučni ocat i ostavi sa strane. Pomiješaj brašno, sol, cimet, kvasac i kokosov šećer. Lagano zagrij mlijeko na laganoj temperaturi i dodaj ga zajedno s kokosovim uljem u smjesu. Sve zajedno promiješaj dok se dobro ne sjedini, a zatim rukama ujedini tijesto i mijesi ga nekoliko minuta, tako da ti ostane glatka, elastična tekstura. Tijesto stavi u podmazanu posudu i pokrijte kuhinjskom krpom na jedan sat.
2. U međuvremenu pomiješaj agavin sirup i maslac od indijskog oraščića kako bi napravila karamelu, a zatim dodaj cimet i kokosov šećer. Nakon što tijesto naraste, stavi ga na pobrašnjenu površinu, razvaljaj ga i rasporedi karamelu po površini. Pospi smjesu šećera i cimeta, a zatim dodajte orahe.
3. Preklopi tijesto u tri dijela, poput letka ili omotnice, i lagano ga zarolaj. Nareži tijesto na trake i svaku traku uvij kako bi stvorila spiralu, a zatim zaveži u čvor. Rolice stavi u obloženu posudu za pečenje i pokrij prozirnom folijom dodatnih 45 minuta.
4. Zagrij pećnicu na 175°C i rolice peci oko 20-25 minuta dok ne postanu zlatno smeđe. Nakon što se ohlade, premaži ih s malo šećera i ukrasi s malo dodatnih oraha i latica ruže.
Sastojci za tijesto:
- 500 g brašna
- 50 g kokosovog šećera
- 70 ml kokosovog ulja
- 320 ml biljnog mlijeka
- jedna žlica jabučnog octa
- 7 g kvasca
- jedna žlica mljevenog cimeta
- prstohvat soli
- 2 žlice kokosovog šećera
- pola žlice cimeta
- 2 žlice maslaca od indijskog oraščića
- 2 žlice agavina sirupa
- nasjeckani orasi
- šećerna glazura po želji
- nasjeckani orasi i ružine latice za dekoraciju