Krema od čokolade i mandarine
Sastojci:
2 mandarine
170 g tamne čokolade, nasjeckane
6 žumanjaka
1/3 šalice šećera
1 žličica čistog ekstrakta vanilije
1/4 žličice soli
2 i 1/2 šalice vrhnja za šlag
Priprema:
Naribajte koricu mandarina, a zatim im istisnite sok.
Stavite čokoladu u lonac.
U posudi pomiješajte žumanjke, šećer, vaniliju, sol i koricu mandarine. Umutite vrhnje u smjesu jaja, a zatim kuhajte na srednjoj toplini, stalno miješajući dok krema ne postane dovoljno gusta da se zadržava na poleđini drvene kuhače (ipak pazite da smjesa ne zavrije!!). Kremu procijedite kroz (sitno) cjedilo u veću posudu. Prelijte dvije trećine vruće Kreme preko čokolade, pustite da odstoji 5 minuta, a zatim dobro umutite. Umutite sok od mandarina u preostalu svijetlu kremu.
Koristeći malu zaimaču/šeflju napunite male šalice prvo trećinu kremu s čokoladom, pa onda trećinu s mandarinom i ostatak ponovo s čokoladom. Kroz kremu prođite čačkalicom ili drvenim štapićem u obliku broja osam kako biste postigli mramorni efekt. Pokrijte plastičnom folijom i ohladite u hladnjaku - najmanje 2 sata (može i do 3 dana).