Šparoge su vladarice naših svibanjskih stolova, a evo i odličnih recepata za svako doba dana

Nisu samo jagode vjesnice proljeća već i šparoge, omiljena supernamirnica koja je nekoć bila rezervirana samo za bogataše, a danas je lako dostupna svima. Donosimo ti tri odlična recepta koja će ti pomoći da ovu iznimno zdravu sezonsku namirnicu uključiš u svoju prehranu

Šparoge su vladarice naših svibanjskih stolova, a evo i odličnih recepata za svako doba dana

Rižoto sa sušenim rajčicama i šparogama

Priprema: 

Zagrij ulje i 2 žlice maslaca i na tome proprži tanko narezan luk i rajčicu oko 5 minuta, samo da omekša. Dodaj rižu i lagano miješaj par minuta dok zrna ne promijene boju. Zatim sve zalij bijelim vinom i neprestano miješaj dok tekućina sasvim ne ispari. Podlijevaj vrućim temeljcem malo po malo, a dok se sve krčka nareži šparoge na komadiće te ih zadnjih 5 minuta kuhanja dodaj u rižu. Posoli i popapri po ukusu. Kada skineš rižoto s vatre dodaj mu kockicu maslaca i dobro izmiješaj. Zatim naribaj sir i opet sve dobro izmiješaj. Uz posluživanje dodaj i naribanu limunovo koricu koja će jelu dati notu svježine. 
.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci: 

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 žlice maslaca
  • 1 manji luk
  • 10-tak sušenih rajčica, izrezanih na tanke trakice
  • 250 g riže
  • temeljac za podlijevanje
  • 1 čaša bijelog vina
  • sol i papar
  • 200 g šparoga
  • 80 g svježe ribanog parmezana
  • naribane limunove korice
2/4