Rižoto sa sušenim rajčicama i šparogama
Priprema:
Zagrij ulje i 2 žlice maslaca i na tome proprži tanko narezan luk i rajčicu oko 5 minuta, samo da omekša. Dodaj rižu i lagano miješaj par minuta dok zrna ne promijene boju. Zatim sve zalij bijelim vinom i neprestano miješaj dok tekućina sasvim ne ispari. Podlijevaj vrućim temeljcem malo po malo, a dok se sve krčka nareži šparoge na komadiće te ih zadnjih 5 minuta kuhanja dodaj u rižu. Posoli i popapri po ukusu. Kada skineš rižoto s vatre dodaj mu kockicu maslaca i dobro izmiješaj. Zatim naribaj sir i opet sve dobro izmiješaj. Uz posluživanje dodaj i naribanu limunovo koricu koja će jelu dati notu svježine.
.
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 žlice maslaca
- 1 manji luk
- 10-tak sušenih rajčica, izrezanih na tanke trakice
- 250 g riže
- temeljac za podlijevanje
- 1 čaša bijelog vina
- sol i papar
- 200 g šparoga
- 80 g svježe ribanog parmezana
- naribane limunove korice