Proslavi dolazak jeseni uz ovaj klasični kolač kojeg svi vole
Tradicionalni kolač: Sočna jesenska pita od jabuke i cimeta
Broj osoba12 osoba
Vrijeme pripreme30 min
Postoji li išta bolje od okusa prhke jabučne pite začinjene cimetom? Tradicionalni jesenski kolač kojeg su pripremale i naše bake i dalje je među omiljenim desertima tijekom jesenske sezone, samo što danas postoji mnoštvo različitih varijanti, a svaka domaćica ima svoju verziju. Vrijeme jabuka tek stiže, a recept koji ti danas donosimo vrlo je jednostavan i jedan je od onih klasika koje svi vole. Ova je pita idealan izbor u svim prigodama, vrlo se brzo priprema, a od nje će ti cijela kuća mirisati na jesen i djetinjstvo. Posluži je uz šalicu čaja i uživaj u cozy jesenskom ugođaju.
Sastojci
1.5 šalica smeđeg šećera
100 ml ulja
1 veće jaje
1 šalica mlijeka
1 žličica ekstrakta od vanilije
1 žličica sode bikarbone
2.5 šalice brašna
2.5 šalice sjeckanih jabuka
0.5 šalice bijelog šećera
1 žličica cimeta
1 žlica otopljenog maslaca
Priprema
01.
Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. U jednoj zdjeli pomiješaj sve sastojke za tijesto i promiješaj kako bi smjesa bila jednolična.
02.
Prebaci tijesto u tepsiju ili okrugli kalup za pečenje.
03.
Za preljev pomiješaj cimet sa šećerom i otopljenim maslacem. Prelij tijesto.
04.
Peci pitu oko 45 minuta. Posluži uz žlicu grčkog jogurta ili kuglicu sladoleda od vanilije.
Savjet
Kod pripreme pite najbolje je koristiti domaće jabuke
Izdavačhttps://pinchofyum.com/cinnamon-sugar-apple-cake
NakladnikPinch Of Yum