Kuha umjesto tebe

Jesi li isprobala slow cooker? Ako nisi, imamo tri recepta za početak

U njemu možeš napraviti gulaš koji bi inače satima dinstala na "radost" cijelog susjedstva, sarmu, različita variva, mahunarke, ali i pečeno pile ili temeljce

profimedia-0295304797.jpg
Foto: Profimedia.hr

Varivo od piletine i povrća

Sastojci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pileća prsa ili dva batka
  • 1 glavica luka
  • 4 manja krumpira
  • 2 stapke celera
  • 2 vrećice miješanog, smrznutog povrća
  • šalica mlijeka
  • žlica maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • sol i papar
  • lovorov list
  • dvije šalie vode

Postupak

Pileća prsa nareži na kockice, a ako se odlučiš za batke, odvoji zabatak od batka. Krumpir oguli i nareži na kockice, usitni celer i luk na sitno nareži. Sve sastojke stavi u slow cooker, dodaj mlijeko, vodu i začine i namjesti aparat na nižu temperaturu te programiraj da se kuha šest sati.

4/4