Desert od jagoda i limuna
Sastojci:
vrećica pudinga od vanilije
0,5 l mlijeka
500 g šećera + 75 g za puding
500 g jagoda ili malina
žličica vanilin šećera
2 žličice instant-želatine
žlica naribane limunove kore
3 veća jaja
80 ml limunova soka
55 g maslaca
listići metvice
Priprema:
Skuhajte puding od vanilije. Čaše u kojima ćete poslužiti desert navlažite i napunite pudingom do trećine. Prekrijte prozirnom folijom preko kreme da ne nastane korica i odložite u hladnjak. Umutite jaja na pari, 150 g šećera i limunov sok. Mutite desetak minuta dok krema ne postane blijeda, te se ne zgusne. Nakon što ste maknuli kremu s pare, umiješajte u nju maslac nasjeckan na komadiće i limunovu koru. Izvadite čaše iz hladnjaka, maknite foliju i napunite drugu trećinu čaše kremom od limuna. Ponovno prekrijte folijom pa vratite u hladnjak. Jagode ili maline prokuhajte u tri žlice vode pa ih propasirajte. Vratite ih na vatru te stalno miješajući dodajte 250 g šećera. Prije nego što zakipi, umiješajte želatinu pomiješanu sa žličicom, dvije šećera. Kuhajte još dvije-tri minute pa ostavite da se malo ohladi. Izvadite čaše iz hladnjaka, dopunite želeom od jagoda, prekrijte prozirnom folijom te sve vratite u hladnjak na barem sat vremena. Prije posluživanja pospite listićima metvice.