Čokoladni mousse
Sastojci:
4 rebra poluslatke čokolade, sjeckane
2 rebra gorke čokolade, sjeckane
2 velika žumanjka
1 1/2 žličice kakaa u prahu
5 žličica šećera
1 1/2 slatkog vrhnja
Priprema:
Rastopite čokoladu na pari. U posebnoj posudi umiješajte žumanjke, kakao u prahu, 4 žličice šećera i 1/2 šalice vrhnja. To prokuhajte na srednje jakoj vatri, stalno miješajući, 2-3 minute. Stavite u hladnjak dok se ne ohladi. Izmiksajte preostali dio vrhnja i žličicu šećera dok ne bude smjesa srednje tvrda. Zatim tu smjesu izmiješajte lagano s čokoladnom smjesom. Rasporedite u male čašice i držite u hladnjaku barem 20 minuta prije posluživanja. Po tome pospite kockice čokolade, po želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa