Palačinke su odličan doručak i desert kojim se sve počastimo s vremena na vrijeme. No što kada bi ti rekle da u palačinkama možeš uživati svakodnevno, bez grižnje savjesti? Za ove palačinke potrebna su ti samo dva osnovna sastojka – jaja i banane. Za razliku od tradicionalnog recepta za palačinke koji uključuje brašno i mlijeko, ne sadrže gluten i laktozu te nikakve dodane šećere i zaslađivače. Bogate su proteinima te ćeš od njih biti duže sita.
Banane su odličan izvor kalija i vitamina B6 koji je koristan za živčani sustav. Pomažu održavati zdravu probavu i otklanjaju gastrointestinalne probleme. S druge strane, jaja će ti pružiti dnevnu dozu vitamina B12, željeza i cinka.
Potrebno ti je:
- 2 jaja
- 1 banana
Po izboru – cimet, svježe borovnice
Postupak:
Bananu zgnječi vilicom. U posebnoj posudi izradi jaja pjenjačom i dodaj bananu. Sve zajedno miješaj pjenjačom dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. Po želji dodaj cimet ili svježe borovnice. Palačinke peci na umjerenoj temperaturi dok rub ne poprimi svijetlo smeđu boju, zatim ih okreni na drugu stranu još nekoliko sekundi. Posluži ih tople.
Od ove količine sastojaka dobit ćeš oko pet malih palačinki ili 3 velike.