Slatka jesen uz orahe i mak

Recepti u kojima ćete uživati ove jeseni

Slatka jesen uz orahe i mak

Torta od maka i jabuka

Sastojci: za biskvit:
2 jaja
2-3 žlice tople vode
100 g šećera
1 vanilin šećer
75 g brašna
50 g škrobnog brašna
1 prašak za pecivo

Nadjev od maka:
400 g mljevenog maka
100 g šećera
2 vanilin šećera
50 g griza
50 ml mlijeka

Nadjev od jabuka:
400 g jabuka
50 g šećera
sok od 1 limuna
100 g listića badema

Priprema:
Za biskvit prosijte obje vrste brašna i prašak za pecivo. Pjenasto miksajte jaja i vodu, dodajte šećer i vanilin šećer te miksajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte mješavinu brašna. Tijesto stavite u kalup promjera 28 cm prethono namazan maslacem i posut krušnim mrvicama, pa pecite oko 25 minuta na temepraturi 180 stupnjeva C. Za nadejv zakipite mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte pomiješani mak s grizom i kuhajte 2-3 minute pa ohladite. Jabuke ogulite, narezite na ploške, poškropite limunovim sokom. Jabuke kratko, 2-3 minute, prokuhajte sa šećerom, samo da omekšaju. Ohlađeni biskvit tavite na tanjur. Na biskvit stavite pola nadjeva od maka, zatim rasporedite jabuke, završite drugom polovicom nadjeva od jabuka. Ostavite u hladnjaku da se stegne 4-5 sati. Prije posluživanja tortu pospite listićima badema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/5