Svježa juha od šparoga
1 paket svježih šparoga
3/4 šalice nasjeckanog luka
1/2 šalice biljnog ulja
1 žlica maslaca
2 žlice brašna
1 žličica soli
malo mljevenog crnog papra
1 šalica sojinog mlijeka
1/2 šalice jogurta
1 žličica soka od limuna
1/4 šalice naribanog parmezana
Stavite luk i šparoge na tavu zajedno s biljnih uljem. Pričekajte da zakuha, zatim smanjite vatru i pustite pirjati da omekša. Nekoliko šparoga možete ostaviti za ukras, a ostatak stavite u blender i izmiješajte da bude kao pire. U tavu u kojoj ste pirjali povrće stavite maslac. Dok se rastopi dodajte brašno, sol i papar. Pripazite da brašno ne dobije smeđu boju, miješajte i ostavite na vatri ne duže od dvije minute. Umiješajte pire od povrća i mlijeko u tavu. U tu smjesu umutite jogurt i sok od limuna. Prokuhajte. Stavite u tanjure i po želji ukrasite šparogama koje ste odvojili ili pospite parmezanom.