Sezona je mahuna - isprobajte ove recepte

Ukusne i veoma zdrave, a zato što dobro podnose smrzavanje možemo ih jesti cijelu godinu

Sezona je mahuna - isprobajte ove recepte

Mahune na varivo

Sastojci:
1 kg mahuna
1 velika glavica luka
2 mrkve
2 krumpira
1,5 l vode
1-2 žlice brašna
2 žlice zobenih pahuljica
1 žličica crvene mljevene paprike
2 češnja češnjaka
sol, papar, kurkuma
peršinov list
kopar
ocat
kiselo vrhnje
ulje ili mast

Priprema:
Mahune oprati, očistiti i narezati na manje komade. Luk, mrkvu i krumpir oguliti. Luk sitno nasjeckati, mrkvu narezati na kolutiće, a krumpir na kockice.
Na malo masnoće kratko pržiti luk, kada malo smekša i postane staklast dodati mrkvu i krumpir, povremeno promiješati pa nakon 10 minuta dodati mahune. Sve zajedno pirjati još 10 minuta. Dodati brašno, crvenu mljevenu papriku i češnjak (nasjeckan ili protisnut), promiješati i nastaviti pirjati oko 5 minuta.
Dodati vodu, zobene pahuljice, sol i papar pa kuhati 30 minuta. Pri kraju kuhanja dodati malo kurkume u prahu. Na kraju u varivo dodati sitno nasjeckani peršinov list, kopar i ocat. Kiselo vrhnje se po želji, može dodati u tanjur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/5