Piletina u umaku od gljiva
Priprema:
Filete piletine uvaljaj u brašno, potom u 2 jaja pa u krušne mrvice, te ih pohaj u maslinovom ulju. Kada su fileti gotovi stavi ih na kuhinjske salvete, da se ulje iscijedi. Na ulju pirjaj usitnjeni luk, dok ne požuti, dodaj gljive te pirjaj 2-3 minute dok gljive ne omekšaju. Potom posoli, popapri te dodaj vrhnje za kuhanje. Pusti da vrhnje malo prokuha, dodaj peršin i bosiljak. Posluži toplo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 2 filea pileća (bijelo meso bez kosti)
- 400 g šampinjona
- 1 komad luka crvenog
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- 2 koma jaja
- krušne mrvice
- pšenično brašno
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 lista peršina
- 1 list bosiljka