Sezona je finih trešanja, evo zašto ih trebate jesti

Počela je sezona trešanja

Sezona je finih trešanja, evo zašto ih trebate jesti

Kolač od griza i trešanja

Sastojci:

350 g trešanja
150 g griza
150 ml kiselog vrhnja
3 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli

Priprema:

Operite i očistite trešnje. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg, a žumanjke dobro izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. U smjesu od žumanjaka dodajte griz i kiselo vrhnje te malo soli i dobro promiješajte dok smjesa ne bude ujednačena. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte u okrugli kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Na kraju dodajte trešnje. Pecite oko 40-ak minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/6