Sezona je finih trešanja, evo zašto ih trebate jesti

Počela je sezona trešanja

Sezona je finih trešanja, evo zašto ih trebate jesti

Biskvit s trešnjama


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

220 g brašna
100 g otopljenog maslaca
120 g šećera
2 čvrsta jogurta
40 ml mlijeka
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
400 g trešanja

Priprema:

Operite i očistite trešnje te ih posipajte s malo šećera i vanillin šećerom. Za biskvit odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg lagano im dodajući pola količine šećera. Žumanjke izmiksajte s ostatkom šećera te dodajte otopljeni maslac, vanillin šećer, jogurte i brašno pomiješano s praškom za pecivo. U tu smjesu lagano umiješajte snijeg i stavite u tepsiju koju ste prethodno namastili. Dodajte trešnje i pecite oko 25-30 min na 180 stupnjeva. Kad se kolač ohladi, posipajte ga šećerom u prahu.

5/6