Ova torta savršen je ljetni desert, a vrlo se jednostavno priprema. Osvaja i okusom i izgledom
Sezona je bobičastog voća: Napravi ovu ukusnu tortu sa sirom
Sastojci
Priprema
Upali pećnicu na 160 stupnjeva. U blenderu izmiksaj 2 šalice bobičastog voća po izboru (maline, borovnice...).
Prebaci pire od voća u malu posudu i kuhaj na srednje jakoj vatri te dodaj 2 žlice šećera i sok od limuna. Ostavi da prokuha i zatim smanji vatru, neka se lagano krčka još 10 minuta. Povremeno promiješaj. Ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Za podlogu u velikoj zdjeli pomiješaj mljevene kekse, otopljeni maslac i 2 žlice šećera (opcionalno). Promiješaj smjesu i prebaci u okrugli kalup, raspodjeli tako da svuda bude ravnomjerno te prstima utisni podlogu u kalup.
U velikoj zdjeci istuci kremasti sir i šećer u prahu, dodaj jaja, ekstrakt vanilije i kiselo vrhnje te brašno i prstohvat soli. Miksaj dok se sastojci ne sjedine.
U kremu od sira dodaj pire od voća i dobro promiješaj. Prelij smjesu po podlogi od keksa.
Peci oko 1 sat i 30 minuta, dok se krema ne stvrdne. Ugasi pećnicu i otvori vrata pećnice te ostavi da se torta hladi u pećnici još oko sat vremena. Nakon toga, tortu ostavi u hladnjaku barem 5 sati.
Kod posluživanja, po želji tortu možeš dodatno ukrasiti šlagom i bobičastim voćem po izboru.
Savjet
Prije posluživanja, tortu je potrebno dobro ohladiti. Količina šećera u kolaču može se smanjiti.