Sezona je blitve, evo nekoliko ukusnih recepata

Neka blitva ovog ljeta što češće bude na vašem tanjuru

Sezona je blitve, evo nekoliko ukusnih recepata

Fritaja sa blitvom

Sastojci za 4 osobe

350 g blitve
2 režnja češnjaka
1 nasjeckani luk
maslinovo ulje
4 bjelanjka
2 cijela jaja
bosiljak
malo soli i papra
1 rajčica narezana na ploške

Priprema jela

1. Nasjeckajte blitvu. U tavi prepržite luk i češnjak na maslinovom ulju.
2. Dodajte blitvu, prekrijte tavu i smanjite vatru te držite na vatri 10 minuta.
3. Maknite sa vatre.
4. U većoj posudi zamutite jaja, dodajte sol i papar te dobro promiješajte. Dodajte blitvu.
5. Stavite još malo ulja na tavu te nalijte mješavinu. Na vrh stavite ploške rajčice te malo bosiljka.
6. Pokrijte tavu te držite na vatri oko 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/8