Kokice sa sljezom
Izvor: Jellytoastblog.com
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- ispečene kokice (neslane)
- sljezovi kolačići (bijeli ili u boji)
- jestiva boja
- 50 grama maslaca
- po želji slatke šarene mrvice za posipati
Kokice rasprostrite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje – ili još bolje na 4 različita pladnja. Sljezove kolačiće rasporedite posebno u četiri posudice koje možete staviti u mikrovalnu. U svaku posudicu dodajte po žlicu maslaca i zagrijte ih u mikrovalnoj na najjače 25 sekundi. Promiješajte te po potrebi stavite još u mikrovalnu nakratko sve dok se sljez u potpunosti ne otopi. Ako ste koristili bijeli sljez sada u svaku posudicu dodajte različitu jestivu boju – dodajte onoliko koliko želite intenzivnu boju. Rastopljenim sljezom prelijte kokice, te ih promiješajte i ostavite da se ohlade, a onda ih razdvojite i poslužite.