Šarene kokice – inventivan snack za svaku priliku

Iznenadite goste ovim slatkim grickalicama koje je veoma jednostavno pripremiti

Šarene kokice – inventivan snack za svaku priliku

Kokice sa sljezom

Image


Izvor: Jellytoastblog.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ispečene kokice (neslane)
  • sljezovi kolačići (bijeli ili u boji)
  • jestiva boja
  • 50 grama maslaca
  •  po želji slatke šarene mrvice za posipati

Kokice rasprostrite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje – ili još bolje na 4 različita pladnja. Sljezove kolačiće rasporedite posebno u četiri posudice  koje možete staviti u mikrovalnu.  U svaku posudicu dodajte po žlicu maslaca i zagrijte ih u mikrovalnoj na najjače 25 sekundi. Promiješajte te po potrebi stavite još u mikrovalnu nakratko sve dok se sljez u potpunosti ne otopi. Ako ste koristili bijeli sljez sada u svaku posudicu dodajte različitu jestivu boju – dodajte onoliko koliko želite intenzivnu boju. Rastopljenim sljezom prelijte kokice, te ih promiješajte i ostavite da se ohlade, a onda ih razdvojite i poslužite.

2/4