Tako šarena i osvježavajuća, ova salata od lubenice i feta sira savršeni je dodatak bilo kojem ljetnom obroku
Tijekom ljetnih mjeseci ništa ne volimo više od kombinacije sezonskog voća i povrća, posebno kad je u pitanju lubenica -
mnogima jedna od najdražih ljetnih poslastica, stoga je dio brojnih jela, kako slatkih, tako i slanih. Nemoguće je ne uživati u savršenoj slatko-slanoj kombinaciji, a ova jednostavna, a tako osvježavajuća salata od lubenice s fetom, mentom, krastavcima i dresingom od meda i limete upravo je to: ultimativna slatko slana kombinacija koja vrišti - ljeto! Kombinacija okusa u početku može zvučati neobično, ali vjeruj nam, jednom kad je probaš - poželjet ćeš je pripremati baš svaki dan.
Sastojci
500 grama lubenice
1 veći svježi krastavac
1 manji ljubičasti luk
150 grama feta sira
2 žlice nasjeckane svježe mente
3 žlice maslinovog ulja
3 žlice soka od limete
1 žlica meda
Priprema
01.
Stavi očišćenu i narezanu lubenicu u veliku zdjelu. Dodaj narezane svježe krastavce, nasjeckani ljubičasti luk, komadiće feta sira i nasjeckane listove.
02.
U maloj zdjeli umuti maslinovo ulje, ocijeđeni sok limete, med te soli i papra po ukusu.
03.
Prelij preljev preko sastojaka salate i lagano promiješaj da se sve sjedini.
04.
Ukrasi s više svježih listova mente i naravno - posluži hladno.
Savjet
Ovu salatu treba čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku. Dobro će se držati do 4 dana, ali najbolje ju je pojesti u roku od 2 dana.
Izdavačhttps://feelgoodfoodie.net/recipe/watermelon-feta-salad/
NakladnikFeelGoodFoodie