Zapečeni slanutak
Postupak:
1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih.
2. Konzervu slanutka dobro ocijedi, a slanutak istresi u posudu. Dodaj maslinovo ulje i sok limuna i dobro promiješaj.
3. Na slanutak dodaj papriku, kurkumu, češnjak, papar i sol i dobro izmiješaj.
4. Sav sadržaj posude istresi na posudu za pečenje koju su obložila papirom za pečenje.
5. Slanutak peci oko 5 minuta i zatim lagano promiješaj. Vrati ga nazad u pećnicu na još maksimalno 10 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
Ohlađeni pečeni slanutak super je za grickanje sam po sebi, a možeš ga dodati i u salatu ili sendvič.
Slanutak je odličan snack jer sadrži mnogo proteina koji će te zasititi i dati ti energije za cjelodnevnu zabavu na plaži.
Potrebno ti je:
- 1 konzerva slanutka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 žličice crvene paprike, mljevene
- 1/2 žličice kurkume
- 1/2 žličice češnjaka u granulama
- Sok pola limuna
- Papar
- Sol