Zobeno mlijeko

Zobeno mlijeko

Sastojci

0 kom - Zobene pahuljice (finije samljevene)
0 kom - Prokuhana voda ( 4-5 čaša)
0 kom - Sol
0 kom - Vanilin šećer ili med (ako niste vegan)
0 kom - Po želji štapić vanilije / cimet i sl.

Priprema

01.

Uzmite si sami neku mjeru. Ja sam se vodila po čašama.

02.

čaša / 3 dcl

03.

Procijedite na gusto cijedilo ili gazu. Ostatak zobenih pahuljica također možete iskoristiti za nešto.

04.

Kad se napitak ohladi, spremite ga u frižider. Može stajati bez problema 3-4 dana u frižideru.

05.

SAVJET:

06.

Također ga možete dodavati u piree, frapee, smoothieje ili čak umjesto vrhnja za kuhanje jer se kuhanjem zgušnjava.

07.

Prokuhajte 2 čaše vode.

08.

Prelijte 2 čaše prokuhane vode preko jedne čaše zobenih pahuljica i promiješajte.

09.

Ostavite nek odstoji barem pola sata.

10.

Prebacite to u blender, dodajte prstohvat soli i vanilin šećer ( vaniliju / cimet). Ja sam stavila pola vanilin šećera. Miksajte 10-ak sekundi.

11.

( što bolji blender, manje će vam ostati pahuljica kad se sve izblenda).

12.

Dobit ćete gustu emulziju krem boje.

13.

Dodajte preostalu vodu ( 2- 3 čaše) u blender i miksajte još 10-ak sekundi.

14.

Ja sam dodala samo još 2 čaše, i malkoc mi je gusto ali vrlo ukusno. Vodom regulirate gustoću.

žena.hr
14.7.2016.