Uzmite si sami neku mjeru. Ja sam se vodila po čašama.
Sastojci
Priprema
čaša / 3 dcl
Procijedite na gusto cijedilo ili gazu. Ostatak zobenih pahuljica također možete iskoristiti za nešto.
Kad se napitak ohladi, spremite ga u frižider. Može stajati bez problema 3-4 dana u frižideru.
SAVJET:
Također ga možete dodavati u piree, frapee, smoothieje ili čak umjesto vrhnja za kuhanje jer se kuhanjem zgušnjava.
Prokuhajte 2 čaše vode.
Prelijte 2 čaše prokuhane vode preko jedne čaše zobenih pahuljica i promiješajte.
Ostavite nek odstoji barem pola sata.
Prebacite to u blender, dodajte prstohvat soli i vanilin šećer ( vaniliju / cimet). Ja sam stavila pola vanilin šećera. Miksajte 10-ak sekundi.
( što bolji blender, manje će vam ostati pahuljica kad se sve izblenda).
Dobit ćete gustu emulziju krem boje.
Dodajte preostalu vodu ( 2- 3 čaše) u blender i miksajte još 10-ak sekundi.
Ja sam dodala samo još 2 čaše, i malkoc mi je gusto ali vrlo ukusno. Vodom regulirate gustoću.