zobena pogača iz tave

zobena pogača iz tave

Sastojci

0 kom 10 dkg zobenih mekinja
0 kom 10 dkg zobenih pahuljica
0 kom 2 dcl mlake vode
0 kom malo krupne morske soli
0 kom pola čajne žl sode bb
0 kom začini po želji (kim, sezam, lan, kurkuma, origano, curry, pešin,itd)

Priprema

01.

U zdjelu od cca 1l naliti mlaku vodu, malo krupne morske soli, promiješati da se sol otopi, dodatiti pahuljice i mekinje da malo omekšaju i napuhnu se (oko 10 min). Promiješati žlicom i dodati sodu bb. Ako je smjesa suha, dodati još vode na bude kašasto. Uliti u teflon tavu s poklopcem, koju smo prethodno lagano zamastili. Smjesu lagano poravnati žlicom i peći na malo jačoj vatri, a poslije smanjiti i peći oko 10-15 min. Kad se odozdo uhvatila lijepa korica, preokrenuti smjesu na veliki plitki tanjur i vratiti drugu stranu na pečenje.

02.

Ja osobno volim sve malo reš pečenije i pikantnije, pa prepuštam vama slobodu jačine pečenja, i zato ne dodajem 1 jaje koje čvršće povezuje smjesu, ne dodajem niti sir, niti jogurt kojima vi možete popraviti i promijeniti okuse. Meni takva pogača traje oko 4 dana.

žena.hr
21.2.2017.