Razmutite suhi kvasac u mlakom mlijeku sa žlicom brašna i žličicom šećera.
Sastojci
0 kom 1 i 1/2 šalica kuruznog brašna
0 kom 1/2 šalice bijelog brašna
0 kom 1 jaje
0 kom 2 žlice vrhnja
0 kom sol
0 kom 1 suhi kvasac
0 kom 3 dl mlijeka
0 kom 6 dag maslaca
0 kom 2 žlice vrhnja
0 kom 1 žličica šećera
0 kom 1 žličica soli
0 kom Nadjev:
0 kom 30 dag kravljeg sira
Priprema
01.
02.
Pustite desetak minuta pa u kvasac dodajte brašno, sol, otopljeni maslac i mlako mlijeko. Zamijesite smjesu i ostavite pokriveno pola sata.
03.
Za to vrijeme izmiješajte kravlji sir, vrhnje, sol i 1 jaje.
04.
Namastite posudu u kojo cete peći zlevku.
05.
Izlije polovicu smjese, dodajte smjesu od sira, pa pokrijte ostatkom smjese.
06.
Peći u zagrijanoj pećnici na 200°C prvih deset minuta, a zatim smanjiti na 175°C i peći jos oko pola sata. Pred kraj zlevku premazati vrhnjem i ostaviti da se malo zapeče.