Sve sastojke osim kiselog vrhnja skupa pomiješaš, možeš i rukom, ne treba nužno mikser. Znači NE TREBA posebno jaja i šećer pa dodavati brašno, sve se skupa pomiješa.
Sastojci
Priprema
Brašna staviš toliko da ti smjesa bude malo gušća od smjese za palačinke. Ako fulaš pa ti ispadne pretvrdo dodaš malo običnog mlijeka neće ništa biti.
Ja stavljam pola kukuruznog i pola glatkog bijelog brašna, onda dođe malo više zasitno, ali može sve biti obično brašno. Ne stavljati puno kukuruznog brašna jer je to kupovno strašno bljutavo pa će skroz okus promijeniti.
Vrhnje se pomiješa posebno u šalici sa malo šećera.
Smjesa se ulije u nauljeni pleh (ne smije biti deblje od cca 3 cm) i gore na to se rasporedi vrhnje. Ne mora sva smjesa biti pokrivena s vrhnjem.
Peče se u predhodno zagrijanoj pećnici na 200C cca 20 minuta.
Kad je pečeno može se posipati sa šećerom ali nije potrebno jer je dosta slatko.
Neki u smjesu još stavljaju i malo mljevenih oraha i/ili svježi sir.