Zlatna zimska juha

Zlatna zimska juha

Sastojci

0 kom 1 žlica maslaca
0 kom 400 g puter tikve, oguljene i narezane na manje kockice
0 kom papar
0 kom 200 g krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 1 poriluk, sitno narezan
0 kom 500 ml kokošjeg temeljca
0 kom 200 ml mlijeka
0 kom 1,5 žlica otopljenog margarina
0 kom luk vlasac, sitno narezan

Priprema

01.

U loncu za juhu otopite maslac. Dodajte tikvu, krumpir, sol i papar te pržite 3 minute.

02.

Dodajte poriluk te pržite još 1 minutu.

03.

Ulijte temeljac te pričekajte da zavrijte. Nakon toga smanjite vatru i kuhajte 20 minuta uz povremeno miješanje.

04.

Usitnite juhu u blenderu.

05.

Pomiješajte mlijeko sa otopljenim margarinom te ulijte u juhu i promiješajte.

06.

Kod posluživanja posipajte lukom vlascem i paprom po želji.

žena.hr
18.10.2008.