U loncu za juhu otopite maslac. Dodajte tikvu, krumpir, sol i papar te pržite 3 minute.
Sastojci
0 kom 1 žlica maslaca
0 kom 400 g puter tikve, oguljene i narezane na manje kockice
0 kom papar
0 kom 200 g krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 1 poriluk, sitno narezan
0 kom 500 ml kokošjeg temeljca
0 kom 200 ml mlijeka
0 kom 1,5 žlica otopljenog margarina
0 kom luk vlasac, sitno narezan
Priprema
01.
02.
Dodajte poriluk te pržite još 1 minutu.
03.
Ulijte temeljac te pričekajte da zavrijte. Nakon toga smanjite vatru i kuhajte 20 minuta uz povremeno miješanje.
04.
Usitnite juhu u blenderu.
05.
Pomiješajte mlijeko sa otopljenim margarinom te ulijte u juhu i promiješajte.
06.
Kod posluživanja posipajte lukom vlascem i paprom po želji.