otopiti na sobnoj temperaturi prosijati u zdjelu, udubiti u sredini
Sastojci
0 kom 200 g smrznutog špinata 400 g pšeničnog brašna 4 jaja 1 čajnu žlicu soli 12 žlica vode
0 kom kipućoj slanoj vodi
0 kom 50 g maslaca
0 kom savjet:
Priprema
01.
02.
razmutiti; jedan dio staviti u udubljenje i umijesiti s brašnom pazeći da se ne stvore grudice mijesiti dok se ne stvore mjehurići ocijeđeni špinat umiješati u tijesto domaće tijesto za žličnjake protisnuti kroz posebnu mrežu za špecle ili nožem strugati s navlažene daske zakuhati u kuhati na slaboj vatri (špecle su kuhane kad isplivaju na površinu) istresti na cjediljku , isplahnuti hladnom vodom, ocijediti i na pržiti dok ne dobiju smeđu boju špecle kratko protresti
03.
zelene špecle poslužiti uz talijanski umak od mesa ili uz gulaš
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb